Minden egyéb blogfajta

Minden egyéb blogfajta

Flight of Conchords/Slágermájerek

2021. február 02. - citromkarika

Kedves olvasó!

See english below

 

FIGYELEM, HA NEM SZERETED A FÁRASZTÓ HUMORT ILLETVE A Monthy Phytontól Galla Miklósig terjedő skálán MINUSZBA SZERETNÉL MENNI AKKOR, MENEKÜLJ INNEN!

A paródia zenéről

Szóval ez egy olyan műfaj, amely már a14. század  óta jelent van a zenében bár a 16 században lett igazán elterjedt. Eleinte csak humoros hangokat raktak bele a zeneművekbe, illetve a köznép átírta a szöveget. Az 1970-es évek végétől  "Weird Al" Yankovic már a slágereket írt át illetve a zenéjét is meg változtatta a daloknak. Nekem is van néhány tapasztalatom ezzel kapcsolatban ez egyik ilyen album a Kaiser Chiefs 'Employment' című albuma illetve Lou Reed és Frank Zappa is írt jó néhány humoros dalt.  Persze a NOFX mindig ki figurázza az adott közönséget.

5 Random tény Új-Zélandról ami nem Gyűrűk Úra

 Minden emberre 9 bárány jut.

Náluk található a legtöbb golf pálya a lakosság számához nézve.

A kiwi gyümölcs Kínából származik de a madáról lett elnevezve.

A denevérek az egyedüli őshonos emlős itt.

Több skót dudás banda van mint Skóciában

 

A Zenekarról

A zenekar 1996-ban a alapult amikor  Bret McKenzie és Jemaine Clement találkoztam a Wellingtoni Virgninia Egyetemen ahol mind ketten színészetet tanultak. Néhány év után feladták a színészkedést és a zene fele fordultak, a többiről később.

A Sorozatról

Ez a sorozat, amelyet az HBO felkérésére csinált meg a zenekar, 2007-9 között. Röviden arról szól, hogy a két zenész, akik saját magukat alakítják, szerencsét próbálnak New Yorkban. Minden rész legalább 2 dalnak az eredetét mutatja meg illetve magyarázza el. Mindezt egy nagyon fárasztó humorral illetve egy örült rajongoval meg fűszerezve. Amelyet még  különböző munkák és nőkkel való kalandokat is tartalmaz. Természetesen nem mehetünk el Murry, a Manager karaktere mellet sem mivel szinte Ő az egyedüli, aki komolyan veszi az egész zenekart.

Összegzés:

Ha tetszik a Dokik illetve a vicces zene akkor nagyon fog tetszeni ha nem akkor nem tudom miért olvastad el.

HBO GO Slágermájerek néven fent található mind két évad plusz egy koncert film.

 Köszi, hogy elolvastad!

Dear whoever reads this!

 

About Parody music

Well, The story of this genre is started way back in the 14th century but it become popular in the 16th. At first composers just add different humorous sound effects to their music, or the common people rewrite the lyrics. In The late 70' a comedian called "Weird Al" Yankovic started to rewrite the lyrics of hits and also changed the music. I also have some experiances with this genre, one of thes albums is Kaiser Chiefs's  'Employment' and Lou Reed and Frank Zappa has some humorous song, and of course NOFX always make fun out of the audiance.

5 random facts about New Zeeland

There's 9 sheep per a person.

They have the most gold courses per capita.

The kiwi fruit is endemic to China but it was named after the bird. 

The bats are the only native mammals here.

There are more Scottish bands per capita than in Scotland.

About the band

The Band was formed in 1996 when Bret McKenzie meet Jemaine Clement at the Virginia University in Wellington. They were both in acting. After a few years of acting they changed into music, I wrote about it below.You can find the whole story on their website.

 

About the series

 

HBO asked the band if they would like to make a series about themselves. The series was made between 2007-9. The band members are playing the same rules as they are in real life. The story is about the 2 guys trying to reach success in New York. They go through different adventures with work and ladies too. The jokes can be wearisome but that's okay. There's also a crazy fan and a band manager call Murry. I must speak about Murry he is the only one who takes the band seriously. 

Conclusion:

If you like the Scrubs and funny music you'll love it, if not than why are you even started to reed this.

 You can found it on HBO GO there's a live show too.

 Thanks for reading this

Hivatkozások/References:

https://www.allmusic.com/style/song-parody-ma0000012366?cmpredirect

http://www.flightoftheconchords.co.nz/about-the-band/

https://www.globotreks.com/destinations/new-zealand/33-quirky-facts-new-zealand/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sergcegografit3.blog.hu/api/trackback/id/tr4816353984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása